Hopp over navigasjon

Det er med stigende uro jeg har observert Mattilsynets maktarroganse i sakene vedrørende gatehundene fra Romania, samt misbruk av navn og bilde av Elin Lønberg i et forsøk på å spre ugrunnet frykt for sykdommer og parasitter. Dette forekommer meg som en sløsing med Mattilsynets ressurser, på en personlig vendetta. Skal Mattilsynet ha noe som helst håp om å bli respektert som instans for dyrs rettigheter, må man la personangrep ligge. Det sømmer seg absolutt ikke et offentlig organ! Det må være tillatt å forvente en viss grad av løsningsorientert behandling, når Mattilsynet behandler så mange ulike saker. Regler og avgjørelser som ikke er begrunnet med rot i realiteter, er vanskelig å forstå og respektere. Det gjør at avgjørende og bestemmende myndighet, mister respekt og anseelse. Avliving av friske hunder, uten parasitter eller andre sykdommer, på grunnlag av eiers regelbrudd er ikke akseptabelt. Eier handlet i god tro, og det tillegges særdeles vekt i andre instanser, som for eksempel domstolene og påtalemyndigheten. Etter min mening har Mattilsynet utspilt sin rolle, i forhold til kjæledyr, hester og brukshunder.  Det kan synes som kompetansenivået er ajour på landbruk og mat, men ikke på kjæledyr. Man kjører knallhardt på skremsel og frykt for smitte fra Romania, mens driften på Løken Gård får gå uhindret.

Det er for meg totalt uforståelig at ingen stiller spørsmål ved ressursbruken til Mattilsynet.
Hvem godkjente svertekampanjen mot Elin Lønberg?
Hvem bestemte at friske hunder skulle avlives, for å straffe eieren?

De siste måneders manglende evne eller vilje til å se løsninger, gjør at jeg akter å kjempe for at Mattilsynet mister sin jurisdiksjon på kjæledyr, brukshund, og hester, herunder også avl på disse. Mattilsynet har etter min mening tydeliggjort behovet for et spesialisert organ, som tar seg av saker som omfatter disse. Kanskje et organ med utspring i politiet, eller noe helt nytt.
Skriv til Mattilsynet og de aktuelle saksbehandlerne – Wenche Aamodt Furuseth, Malin Johansen og Idar H. Aalmen, ved regionkontoret for Hedmark og Oppland – husk at høflige og saklige henvendelser får størst positiv effekt for dyrene.

 

postmottak@mattilsynet.no

weafu@mattilsynet.no

maljo@mattilsynet.no

idar.h.aalmen@mattilsynet.no

 

 

Reklamer

2 Comments

  1. Hei. Nå kjenner ikke jeg denne saken spesielt, men er enig med deg i at det ofte kan virke som om Mattilsynet overdriver i enkelte sammenhenger. Med sine regler og forskrifter for å sikre at vi skal ha en sunn og frisk mat vil jeg påstå at de også hindrer utvikling og etablering av nye konsepter. Hørte et tilfelle om en seter som måtte bygge om for flere titalls tusen bare for å kunne selge vafler til de besøkende. Tror Mattilsynet og regelverket trenger en real gjennomgang slik at vi får et bærekraftig landbruk, og at mennesker skal kunne drive med kjæledyr uten å bli satt i gapestokk.

    • Jeg er nok enig med deg i det. Avvikle hele greia, og etablere to etater med forskjellige arbeidsfelt. MT er utdatert etter min mening. Takk for kommentar. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: